Utángyártott tintapatronok és tonerek széles választékban!

Manapság igencsak keresettek az utángyártott nyomtatási kellékek. Nem csoda, hisz ezek nélkül a termékek nélkül nincs nyomtatás. Ha valóban jó minőségű terméket szeretne vásárolni, akkor érdemes alaposan végiggondolni, hogy pontosan honnan rendel!

Utángyártott tintapatronok és tonerek 

utángyártott patronok tonerek
Tintapatronok

Gyakran merül fel a kérdés, hogy az utángyártott nyomtatási termékek miben különböznek az eredetitől, rosszabbak-e náluk. A kérdés megválaszolásához először is érdemes tisztázni, hogy mi az az eredeti és mi az az utángyártott tintapatron és toner. Az eredeti nyomtatási kellékek esetében az eredeti név nem túl szerencsés, mivel a vásárlók hajlamosak lehetnek azt hinni, hogy minden más termék hamis, ami más megnevezéssel rendelkezik. Az eredeti termékek ismérve, hogy a nyomtató gyártója készíti őket. Tehát a Samsung nyomtatókhoz a Samsung gyárban gyártott tintapatronok és tonerek eredeti termékeknek minősülnek. Ezzel ellentétben az utángyártott termékeket nem a nyomtató gyártója készíti, hanem egy attól független cég gyártja. Természetesen az előírásokat az utángyártott termékek esetében is be kell tartani!

Visszatérve a kérdésre, hogy az utángyártott termékek rosszabbak-e, mint az eredetiek, a válasz egyértelmű nem. Bár néhány dologra érdemes odafigyelni, hiszen éppen a megnevezések pontatlansága miatt sok webáruház kínál például utángyártott néven valójában utántöltött vagy újraépített darabokat. Ha az utángyártott darabok minősített gyárban készülnek, akkor nem lesz velük probléma a használat során.

Sőt, egyébként az újraépített tonerek is kiválóan tudnak működni, hiszen a tonerek tervezésekor már figyeltek arra, hogy szétszerelhetőek legyenek, és újra lehessen őket építeni, újra lehessen őket tölteni.

Az újratöltött darabokkal azonban vigyázzunk. Egyrészt a tintapatronok esetében tudni kell, hogy bár sokan kínálnak újratöltő szetteket otthoni használatra is, ezek a darabok valójában nem arra lettek kitalálva, hogy újratöltsék őket. A tonerek esetében, ahol az újratöltés már kívánalom volt a gyártás során, azért kell odafigyelni a vásárolt termékre, mert egy tonernél például a fényérzékeny cső hibája is nyomtatási problémákat okozhat. Éppen ezért a tonerek esetében inkább az újraépített darabokat ajánljuk, ahol az alkatrészek megtisztításra kerültek és a fényérzékeny csövet is kicserélték a szakemberek. Az utángyártott tintapatronok és tonerek (link nem működik, 2023.03.15, törölve) rendelésekor érdemes ellátogatni a recopy.hu webáruházba és megtekinteni a széles körű termék palettát!

 


használt laptop - web optimalizálásHardver eszközök weboldalának optimalizálása – laptopok

Szólj hozzá!