Legjobb laptop márkák 2018

A legjobb laptop márkák 2018-ban

Mint ismeretes, a Laptop Mag szakmai magazin alapos elemzés után minden évben közzéteszi az aktuálisan legjobb laptop márkák rangsorát.  Az értékelés során 2017-ben hat szempont szerint választották ki a legjobb laptop márkákat (<<lásd a tavalyi listát), az idén a pontozás öt szempont szerint történt. Éspedig: 1. Szakmai és felhasználói vélemények; 2.  Design – Tervezés – Kivitelezés; 3. Szerviz és technikai támogatás; 4. Ár-Érték arány és választék. (Tavaly a hatodik a garancia volt). Az egyes kategóriák pontszámait és az összesítés végeredményeit mutatja a táblázat:

lagjobb laptop 2018
Legjobb laptop márkák 1018-ban: 1. Lenovo – 2. HP – 3. Dell – 4. Acer – 5. Asus – 6. Microsoft . 7. Apple – 8. Raser – 9. MSI – 10. Samsung

Valamennyi ismertebb laptopgyártó cég termékeit értékelték/tesztelték a 100 pontos rendszer szerint, a TOP 10-es rangsort a tavalyihoz hasonlóan újra a Lenovo vezeti, a kínai vállalat noteszgépei bizonyultak a legjobbaknak, az összesítés szerint 86 ponttal került az élre, de alaposan megszorította a második helyezett HP, amely például két részeredményben (design és tech support) meg is előzte. A harmadik helyen végzett a Dell nyerte, termékeiket az Acer és az Asus követi. A tavalyi listához képest a TOP 5-ben annyi a változás, hogy a HP és az Asus helyet cserélt. A rangsor második felének feltűnő változása, hogy a Microsoft a 10. helyről feljött a hatodikra, ezzel még lejjebb szorítva az Apple márkát, amely korábban évekig listavezető volt.

A szakmagazin néhány semmitmondó sorban indokolni szokta, miért alakult ki ez a végeredmény, lapos szövegüket ezúttal is átköltöttük.

1. Lenovo (86/100)

lenovo laptop - ThinkPad X1 CarbonA Lenovo az idei évben ismét volt szíves befáradni és helyet foglalni. Az elsőt. A cég fantasztikus módon termékcsaládbarát, akár a demográfiai mutatókon is lendíthet. Az ötcsillagos ThinkPad X1 Carbon-tól pedig mindenki beájult és csak repülősóval lehetett felmosni az elaléltakat, miközben a sokoldalú Yoga 920 pedig lélegzetállító jóga-gyakorlatokat végzett. A Lenovo notebook minden márkák csimborasszója és a szója cimborája. Csupán a cég technikai támogatási eredményei csökken értelmi képességűek, ebben a HP és különösen a Dell elemi csapást mért a kínai vállalatra.

2. HP (85/100)

A zsűri titkára első látásra halálos szerelembe esett a csáberejű HP Specter x360 láttán, a szuperhősök erejét érvényesítő ZBook 17 érkezésekor pedig felhangzott az Elvis él! kórus. Bevallható, hogy e sorok írója sem tudott ellenállni, egyfelől maga is dalra fakadt, másfelől rohant a laptopszalonba, hogy le ne maradjon a rock-and-roll laptopkirályáról. Eközben a kevésbé szenvedélyesek a megfizethetőbb HP Envy 13t mellett tettek tüntetőleg nagyesküt.

3. Dell (82/100)

Dell XPS 13 notebookMinden Dell modell modell, de nem minden modell Dell modell. A vállalat termékportfóliója fantasztikus prémium rendszerek keveréke, mint például a Dell XPS 13 és a félelmetes Alienware 15. A hardvergyártó cég magas pontszámot ért el a világszerte kiépített, így budapesti Dell lapotop márkaszerviz háttér és fejlett technikai támogatásért, amelyet a felhasználóknak nyújt. De mi inkább a fehér laptop billentyűzet iránti misztikus vonzódásunk okán vásárolnánk ilyen toplaptopot.

4. Acer (81/100)

Az olyan laptopok, mint például a Spin 1 és az Aspire E 15, annyira sokoldalúak, hogy akár lemennek a közértbe húsz deka parizerért. Az Acer tudja, mitől döglik a megabájt. Prémium funkciók pinceszínházi árban. De azért a zsebedet tapogasd meg, mielőtt a 9000 dolláros Predator 21X randira hív.

5. Asus (81/100)

Az olyan innovatív rendszereknek köszönhetően, mint a Zephyrus, az Asus vezető szerepet játszik a szenvedélybetegségekért felelős legjobb gamer laptopok világában. Az olyan lenyűgöző kék bálnák, mint a ZenBook UX331UN, részei a világörökségnek és szerepelnek a Zöld könyvben. Cserébe a zöld bálnák a Kék könyvbe kerültek bele.

A további notebook márkákhoz fűzött megjegyzéseken unatkozzanak eredetiben:  Best & Worst Laptop Brands 2018


2018: Legjobb laptop márkák öt értékelési kritérium szerint. A szakmai értékelés a LaptopMag… azin felkérésére történt 5 szempont alapján, eszerint a kialakult TOP10 rangsor fentebb látható.

laptop gyártók, top 10 sorrend: legjobb notebook márkák 2018-ban, választás brendek szerink