Mennyezeti lámpák

ennyezeti lámpák - ledA jó mennyezeti lámpák amellett, hogy tökéletesen bevilágítják az adott helyiséget, lakberendezési kiegészítőként is funkcionálnak. Megjelenésükkel még a legunalmasabb teret is képesek feldobni. A webáruházunk kínálatában a legkülönfélébb stílusjegyeket viselő mennyezeti lámpákat válogattuk össze, hogy Ön is gyorsan rátalálhasson az otthona enteriőrjébe illő darabokra. A választásának megkönnyítésére röviden bemutatjuk, milyen szempontok alapján érdemes döntenie, illetve tippeket is adunk a felhasználáshoz.

Hogyan válasszon lámpákat az otthonába?

Mivel az Önt körülvevő tárgyak alapvetően tudják befolyásolni a hangulatát, egyáltalán nem mindegy milyen lámpák vannak a mennyezeten. A harmonikus légkör megteremtéséhez elengedhetetlen a színek összhangja, az egymást kellemesen kiegészítő árnyalatok pedig otthonos és megnyugtató hatást keltenek. Ebbe természetesen az erősebb színek is beleférnek, ha azok kellő mértékben illeszkednek a tér többi eleméhez. Az sem gond, ha a lámpák kapják a domináns szerepet és a helyiségbe belépők tekintetét egyenesen magukra irányítják.

A formavilággal és stílussal hasonló elképzelések mentén kell eljárnia. Legyen a lakása enteriőrje modern, bohókás vagy klasszikus jegyeket képviselő, a mennyezeti lámpák kiválasztásánál is törekedjen az összhatásra. A nagyon elütő dizájnnal rendelkező tárgyak a szem számára zavaró látványt nyújthatnak.

Végül az is fontos tényező, hogy milyen helyiségbe melyik mennyezeti lámpa a megfelelő. Itt elsősorban a fényviszonyokat kell megvizsgálni, vannak ugyanis olyan részei a lakásnak, amelyekben több fény szükséges, máshol viszont elegendő a lágyabb fényforrás is.

Enteriőrök és a mennyezeti lámpa stílusok

Diana mennyezeti lámpaMivel a fényeknek fontos szerepük van az enteriőrök légkörének meghatározásában, a lakberendezés egyik legfontosabb kérdése a mennyezeti lámpák kiválasztása. Ezt mindig a belső tér funkciójának figyelembevételével kell megtennie, ahol a praktikussági és az esztétikai szempontok ugyanannyira számítanak.

Az előszobák általában a lakás legkisebb helyiségei, így ezekben nincs szükség hatalmas mennyezeti lámpákra. A modern, akár a mennyezetbe beépíthető változatok ugyanakkor túlzott feltűnés nélkül is bele tudnak illeszkedni a környezetükbe. Emellett az előterek esetén arra is figyelnie kell, hogy a fények elég erősek legyenek ahhoz, hogy a közlekedés biztonságos legyen.

A klasszikus stílusú nappalikba, főleg, ha nagyobb a belmagasság, bátran vásárolhat felfüggesztett és mélyen lelógó mennyezeti lámpát. Egy jól elhelyezett csillár akár a nappali központi elemének szerepét is betöltheti. Léteznek olyan lámpák is, amelyek igény szerint változatható irányban világítanak. Ezek a mostanában divatos, nagyon letisztult stílusjegyeket felsorakoztató nappalikban szintén megállják a helyüket. Önre van bízva, hogy a tér melyik részére szeretné a fényt irányítani.

Az étkezőasztalok felé is érdemes valamilyen fényforrást helyezni, hiszen ez a nagy családi ebédek és vacsorák helyszíne. Ide nem feltétlenül kell terebélyes csillárokat felszerelni, de a kisebb méretű és lágyan lelógó lámpák tökéletes megoldást jelentenek. A konyhában a konyhapult esetében is ez az opció ajánlott.

A vizes helyiségekben a kevésbé feltűnő, de jó fényviszonyokat adó mennyezeti lámpák javasoltak. Az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendő lapos lámpabúrák különösen jól tudnak mutatni a fürdőszobában. Az egyszerű mintázatúaktól elkezdve, a változatos mértani formákat követőkön át a díszítettekig, mindenféle típus elérhető már.

Tekintse át webáruházunk mennyezeti lámpáit, és válassza ki azokat a termékeket, amelyek dizájnos kiegészítői lehetnek az otthonának!

Miért érdemes LED-es lámpákat vásárolnia?

A LED-es fényforrások a hagyományos izzókkal szemben nem csak energiatakarékosabb megoldást jelentenek, de a szemkárosodás ellen is védelmet biztosítanak. Mivel nem pazarolják el az áram egy részét a melegítésre, a fényhasznosítási értékeik magasabbak. A nagyon alacsony hőtermelés miatt pedig olyan helyeken is használhatók, ahol az átlagos izzók tűzveszélyesek.

A LED-es izzók élettartalma magas, a jobb minőségű változatok akár több ezer órán keresztül képesek működni, ezáltal Ön az izzócserére szánt időt is megspórolhatja. A zavaró, vibráló hatásoktól sem kell tartania, ami különösen hasznos tulajdonság lehet, ha a szemei érzékenyek a hirtelen fényváltozásokra. A LED-es fények általában jól irányíthatók, így fényszmog nélkül azt a területet világítják be, ahol valóban szükség van a fényre. Ráadásul izzószál hiányában ezek a típusok kevésbé sérülékenyek.

A LED-es lámpák különböző színhőmérsékletű fény kibocsátására képesek. Léteznek például melegfehér, középfehér és hidegfehér árnyalatok. Mindegyik más tulajdonságokat helyez előtérbe, amelyek befolyással vannak a felhasználásukra.  Ahhoz, hogy az otthonában uralkodó környezet valóban meghitt és kellemes legyen, fontos a megfelelő színhőmérsékletű LED kiválasztása.

Milyen fényű LED lámpák illenek a különféle helyiségekbe?

A LED mennyezeti lámpák vásárlásánál figyelnie kell arra, hol szeretné használni ezeket, hiszen minden lakrésznek egyedi megvilágítás szükséges.

A pihentető meleg fény

A meleg LED fény kellemes légkört tud teremteni az otthonában. Sárgás árnyalatú, ami nyugtató hatással bír az emberi szervezetre. Meleg fényt bocsátanak ki a halogén izzók is. Ez a színárnyalat olyan helyiségekben javasolt, ahol a pihenésen és a szórakozáson van a hangsúly. Ilyenek például a nappalik, a hálószobák és a gyerekszobák.

Középfehér szín a hatékony munkavégzéshez

Ezt a színt olykor semleges fehérnek is nevezik. Irodákban, dolgozószobákban és a konyhában ideális megoldás. Segíti a munkavégzést és éberen tartja a szemeket. Az előterekben is hasznos, a kellő megvilágítás mellett otthonos enteriőrrel fogadja a vendégeket.

A hideg fehér fény

A hideg fehér hasonló hatást kelt, mint a középfehér fényárnyalat, ugyanakkor még inkább elősegíti a koncentrációt. Ezzel a fénnyel Ön is gyakran találkozhat a különféle irodahelyiségekben, a rendelőkben vagy más jellegű középületek falai között. Nem fárasztja a szemet, így növeli a munkavégzésre fordítható időt. Ha Ön számítógéppel dolgozik, mindenképpen hideg fehér fényforrást válasszon az íróasztala fölé.

Rendeljen házhoz kényelmesen

A mai világban már nem kell órákat töltenie az áruházakban, hogy rátalálhasson otthona lámpáira. Weboldalunkon pillanatokon belül megadhatja a kényelmes és könnyen kezelhető szűrő segítségével azokat a paramétereket, amelyek az Ön számára fontosak. Kereshet például az energiahatékonyság, a szín és az árkategóriák szerint is. A házhozszállítási szolgáltatásunkkal pedig felesleges utazgatás nélkül veheti át a megrendelt termékeket.

Tekintse át ajánlatainkat, és rendeljen házhoz még ma!


 

növények a télikertben

pr cikk weboldal | biztonságos villamossági cikkek – infra LED lámpa

Szólj hozzá!